woensdag 4 oktober 2017

Week van de toegankelijkheid

Week van de Toegankelijkheid


Noordenveld - Op maandag 2 oktober begon in het hele land de week van de toegankelijkheid met als thema: "Aan tafel". De aandacht is voornamelijk gevestigd op de toegankelijkheid van de Horeca.
Het blijkt dat die nogal eens te wensen overlaat, ook in Noordenveld. Van tevoren waren alle restaurants / hotels in Noordenveld hierover ingelicht en was gevraagd of het bedrijf geschikt was om in de schijnwerper te komen. Een heel mooie reactie kwam er binnen van het nieuwe restaurant Arash in Peize aan de Groningerweg 50. Het bijzondere is dat het restaurant helemaal toegankelijk is gemaakt voor mensen met een beperking. Dat uit zich in een drempelloze ingang, voldoende ruimte om te manoeuvreren, een aangepast toilet en tafels op voldoende hoogte om een rolstoel onder het tafelblad te kunnen schuiven. Ook verder is het personeel zeer voorkomend om het de gasten naar de zin te maken.

Het Gehandicapten Platform Noordenveld had samen met het VN-panel voor een presentatie bij deze gelegenheid een aantal mensen uitgenodigd die met een beperking te maken hebben en ook wethouder Jos Huizinga was van de partij. Hij plakte om 16:00 uur dan ook de toegankelijkheidssticker op het raam van de deur. Deze sticker wordt alleen toegekend na schouwing en goedkeuring door de SGPN. Hopelijk leidt deze presentatie tot meer bewustwording bij alle horecabedrijven alhier, zodat her en der de toegankelijkheid wordt aangepakt. Niet onvermeld mag blijven dat in juni 2016 het VN-verdrag voor de rechten van de mensen met een beperking geratificeerd is door de Nederlandse regering. Daardoor wordt benadrukt dat toegankelijkheid voor iedereen serieus moet worden nagestreefd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten