zondag 1 januari 2017

Boekenmarkt 2016

Roder Boekenmarkt 2016

Op woensdag 28 en donderdag 29 december werd de Roder Boekenmarkt gehouden. 's Morgens om 8:00 uur waren de eerste liefhebbers, veelal handelaren, al aanwezig en er vormde zich tot 9:00 uur een rij van wel vijftig meter.
                                                                                                         
Om 9:00 uur ging de deur open en wrong de mensenmassa zich door de nauwe gangpaden op zoek naar de felbegeerde lectuur. Stapels boeken verdwenen in rolkoffers en rugzakken. Bij  de uitgang hadden de kassamedewerkers hun handen vol. Maar er waren ook veel liefhebbers die met een klein stapeltje tevreden het pand verlieten. In de kantine, waar snert, broodjes en koffie en thee werd geserveerd was het druk, zodat ook daar een flinke omzet was.                                                                                         
De tweede dag was veel rustiger, maar toch kwamen er nog heel wat mensen die iets van hun gading meenamen. Zaterdag 7y januari is er nogmaals gelegenheid om te scoren, nu tegen nog aanzienlijk lagere prijzen.        
De opbrengst was weer naar verwachting behoorlijk hoog. Minstens € 20.000,- werd er neergeteld voor duizenden gebruikte boeken. De Tjernobyl-groep en het Ghanaproject kunnen weer veel mooie dingen doen met dit geld. Zie de foto's.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten